Zrenovujte svou mramorovou podlahu

Mramor je velmi ušlechtilý a elegantní materiál. Kdo má doma mramorové podlahy nebo dokonce schodiště, jistě sklízí obdivné a trochu závistivé pohledy od všech svých návštěv. Jenže i když je to pevný a odolný kámen, stejně jako jiné materiály potřebuje údržbu. Jinak se začne rozpadat a zbudou vám jen oči pro pláč.

Kdo si pořídí mramorovou podlahu a zavrhne dřevěné či keramické varianty, nejspíš sám sobě gratuluje, jak dobré rozhodnutí udělal. Mramor vydrží dlouhá léta a běžně podlahu stačí jen vytřít, aby dál sloužila. Jenže po pár letech už to postačovat nemusí. I mezi mramorové desky se usazují nečistoty, podlaha začne po čase být zašlá, poškrábaná a může se začít rozpadat. Pak je nejvyšší čas na záchranu. Ale na tu není pozdě snad nikdy – zkrátka je třeba sáhnout po renovaci mramoru.

Sami to nezvládnete

I když byste si možná rádi poradili sami, s mramorovou podlahou je to složité. Pomoci vám dokážou jen profesionálové, kteří vědí, jak na to, aby podlahu nepoškodili, ale naopak ji vrátili do původního stavu. Na renovace mramorových podlah se specializuje i společnost Očista prostor®, která má bohaté zkušenosti s opravami i čištěním nejrůznějších typů podlah. Využívají speciální a špičkové stroje, znají nové technologické metody a pracovníci jsou odborně proškoleni. Vědí tedy přesně, co dělat a jak podlahu co nejlépe opravit a vrátit jí dřívější lesk a krásu.

Pojištění proti škodám

Velmi si své podlahy ceníte a bojíte se, aby vám ji pracovníci ještě víc nepoškodili? Očista prostor® je pojištěna až do výše 5 milionů korun, ale chyby se jí stávají jen výjimečně. Její zaměstnanci jsou profesionálové a renovace mramoru je pro ně hračkou. Při práci dbají na řádné odmaštění a odprášení podlah, součástí je hloubkové čištění i mřížkování, pískování a broučení. A nakonec je samozřejmostí impregnace. Po pár dnech práce tak podlahy září jako slunce a znovu jsou chloubou vaší domácnosti.