I čalouněný nábytek potřebuje vaši péči

Někdo preferuje kůži, jiný nedá dopustit na látky – a jsou i takoví fajnšmekři, kteří doma mají čalouněný nábytek a chlubí se jím, kde mohou. Není se čemu divit – i když se na první pohled zdá obyčejným a možná takový i je, pro majitele se může stát naprostým skvostem. Ale je třeba o něj správně pečovat.

Když máme pohovku či křesla z kůže, stačí je obvykle jen otřít, protože jsou více než odolná. Látky přesajeme vysavačem. Ale co s čalouněním? Když si ho pořídíme, nemusíme se o něj příliš starat, protože je krásné, nadýchané a voňavé. Ale jak jde čas, přestává stačit jen ho po povrchu přesát nebo se ho pokusit trochu vyprášit rukou. V čalounění se usazuje mnoho roztočů a mikroorganismů, které sice nevidíme, ale když se zvíří do vzduchu, dýcháme je a mohou způsobovat alergie, dýchací problémy a další obtíže. Při správné péči o tento typ materiálu se ale žádných škodlivých vlivů nemusíme bát – a čalounění navíc může navždy zářit krásou.

Důkladná očista

Je třeba myslet na to, že nestačí jen čistit povrch, protože to nejhorší je usazené právě tam, kam se běžně nedostaneme – uvnitř čalounění. Proto správná péče o čalouněný nábytek vyžaduje nejen náš čas a trpělivost, ale i vlastnictví specializovaných přístrojů, které nám pomohou. Nechce se vám je kupovat? Pak je řešením pozvat si profesionály, kteří se jednou za čas o čalounění postarají a zlikvidují z něj vše, co může škodit nejen vám, ale i nábytku. Po jejich zásahu je vše ne nepodobné právě zakoupenému nábytku s nádhernými vzory.

Opraví neopravitelné

Pracovníkům firmy Očista prostor® nedělá čištění čalouněného nábytku sebemenší problém. Jsou na to řádně proškoleni, vybaveni a mají léta zkušenosti. A co když máte čalounění potrhané a všude z něho koukají nitky? Ani to není problém a jediným řešením nemusí být vyhození. Můžete vše dát zrestaurovat a opravit, takže vzápětí máte doma skutečný skvost, který vám všichni budou jen tiše závidět.